Evenimente / Știri
#365decarti – Păpușarul din Cracovia, R.M.Romero
Păpușarul din Cracovia este o poveste emoționantă despre o pată a istoriei ce prinde viață și se împletește cu magia în imaginația autoarei R.M. Romero. Speranța, prietenia și bunătatea renasc în vreme de teroare dând o nouă perspectivă asupra celor ce au avut puterea și curajul de a se opune. Și nu, Păpușarul din Cracovia nu este un roman istoric, ci frânturi din el văzute printr-o lupă magică.
Țara Păpușilor a fost invadată de șobolanii cei hidoși. Populația a fost ucisă sau transformată în sclavii urâților invadatori. Karolina a fost martoră a dezastrului produs de invadatori. Croitoreasă fiind, meseria a salvat-o de la moarte dar nu și de la sclavie. Toate dorințele cusute în hainele destinate șobolanilor au fost de prisos.
Ajutorul nu a venit de nicăieri, dar se pare că magia are alte planuri. Și pentru împlinirea ei, Karolina este trimisă în lumea oamenilor. Ajunsă în mâinile de aur ale unui păpușar, Karolina trebuie să descopere de ce a ajuns în lumea oamenilor și cum o poate ajuta această experiență pentru a-și salva țara.
Cyril este mai mult decât șocat când descoperă că păpușa Karolina este vie și poate vorbi. Ba chiar consideră că și-a pierdut mințile și a început să-și caute companie în jucăriile confecționate de el. Și totuși, nu. Nu halucinează, iar Karolina chiar este o păpușă vorbitoare venită, zice ea, din Țara Păpușilor. În scurt timp, descoperă în Karolina un companion de nădejde, alături de care învață că magia există și poate fi folosită pentru făurirea de lucruri bune.
R.M. Romero creionează istoria dură pe care o învăluie într-o magie ce ne transportă în două povești ce se reflectă una în cealaltă. Pe de o parte avem războiul din Țara Păpușilor, pe de altă parte războiul lui Hitler. În ciuda magiei, rămânem frapați de acea duritate și ne pierdem în neputința de a putea face mai multe.
Păpușarul din Cracovia ne învață că putem mereu să alegem binele în detrimentul răului, că schimbarea vine de la noi, dar și că bunătatea se reflectă în faptele bune. Karolina și Cyril descoperă prietenia, fericirea, dar și frângea pierderii, a neputinței de a învinge. O poveste pentru copii cu vârste între 10-14 ani, dar și o poveste pentru adulți. Copii vor vedea magia, în timp ce adulții vor simți disperarea.
Recenzie realizată de Diana Daniela Macovei – https://booknation.ro/
Imprimă acest articolAlte Evenimente / Știri de la RAO
Editie noua a cartii “1077 de trepte” – autor Dan Voiculescu
Editura RAO va pune pe piata o noua editie a cărţii “1077 de trepte” de Dan Voiculescu. Asta după ce, mare parte dintre volumele din prima ediţie s-au epuizat in majoritatea punctelor de vanzare de la nivel naţional. Cartea care oferă o perspectivă unică asupra provocărilor și reflecțiilor autorului în timpul detenției, va fi, in […]
JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi
Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]
#365decarti – Cântecul lebedei mecanice
Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.