Evenimente / Știri

#365decarti – Marea carte a spatiului cosmic,Sandra Deaconu

În zilele noastre, tot mai mulți copii își petrec mult prea mult timp jucându-se cu telefonul și pierd contactul cu realitatea. Descarcă aplicații care le cer să hrănească o pisică, în timp ce a lor miaună la ușă pentru că ei au uitat de ea. Joacă fotbal online, în loc să iasă cu prietenii. Își pun din ce în ce mai rar întrebări despre lumea înconjurătoare, iar când se întâmplă să aibă o curiozitate, caută imediat pe Google. Câți copii se mai tolănesc în iarbă, cu hainele deja înverzite de la căzăturile copilăriei, să se uite spre cer și să întrebe de ce au stelele culori diferite, cum ajungi să le vezi de-aproape, unde se duce soarele noaptea, ce se întâmplă cu o stea căzătoare când ajunge pe pământ? Dacă da, atunci aceasta este cartea perfectă pentru ei.

Știați că? – oamenii care călătoresc în spațiu se numesc cosmonauți dacă sunt ruși, taikonauți dacă sunt chinezi și astronauți dacă au oricare altă naționalitate?

– prima ființă vie plasată pe orbită a fost cățelușa Laika, iar, după 4 ani, Iuri Gagarin a devenit primul om care a zburat în spațiu și a orbitat în jurul Pământului?

– prima plutire reușită în spațiu a durat 20 de minute?

– când s-a descoperit primul pulsar, se credea că semnalele emise provin de la extratereștri?

– gaura neagră care ocupă centrul Căii Lactee este de 4 milioane de ori mai mare decât Soarele?

– cea mai mare parte a monumentelor din Egiptul Antic au fost construite ținându-se seama de orientarea astronomică?

Acestea sunt doar câteva dintre informațiile pe care le veți găsi în Marea carte a spațiului cosmic. Veți afla cum sunt trimiși oamenii în spațiu, ce sunt anii marțieni, ce se întâmplă noaptea în spațiu, precum și despre micile secrete ale stelelor, printre multe altele. Marea carte a spațiului cosmic este o enciclopedie foarte interesantă și cuprinzătoare, căreia îi vin în ajutor o mulțime de ilustrații și fotografii din cosmos care susțin aspectele prezentate și le fac mai captivante și ușor de reținut.

 

Autoare: Dandra Deaconu blog 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

luni,
20 mai, 2024

Editie noua a cartii “1077 de trepte” – autor Dan Voiculescu

Editura RAO va pune pe piata o noua editie a cărţii “1077 de trepte” de Dan Voiculescu. Asta după ce, mare parte dintre volumele din prima ediţie s-au epuizat in majoritatea punctelor de vanzare de la nivel naţional. Cartea care oferă o perspectivă unică asupra provocărilor și reflecțiilor autorului în timpul detenției, va fi, in […]

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

Citește toate articolele