Evenimente / Știri

#365decarti – Ultimul dintre ei, ANDREAS ESCHBACH

Duane Fitzgerald nu este un simplu militar pensionat anticipat, ci un sofisticat cyborg creat de armata americană în timpul Războiului Rece. În corpul lui de soldat perfect au fost grefate costisitoare implanturi biomecanice pentru a-l face să devină letal în luptă și aproape indestructibil. Retras înainte de termen, și-a câștigat dreptul de a alege un loc liniștit unde să trăiască discret. Alegerea sa, influențată de amintirile copilului ce a fost odată, este un sat de pescari din Irlanda.

Aici trăiește modest, cu o pensie oferită de guvernul S.U.A., păstrând secretele inventatorilor lui. Unicul om căruia i-a deconspirat starea sa de hibrid deteriorat, fiind doctorul localității, de ajutorul căruia are nevoie tot mai des, când unele dintre circuite îi cedează, Duane nevrând ca asta să îl aducă în postura de a fi rechiziționat de armată pentru reparații, updatare, reactivare sau orice altceva.

Atunci când un individ misterios începe să se intereseze de el și apar știri neliniștitoare despre dispariția altor camarazi implicați în proiectul eșuat care i-a format pe cei asemenea lui, Duane realizează că cineva îi vânează și că trecutul sinistru s-a întors cu toată violența sa, tulburându-i din nou existența.

Câtă ironie fină în acest android pensionat care vrea doar să trăiască în pace și să uite de orice conflicte pentru care a fost făurit!

Scriitorul german Andreas Eschbach reușește să combine în povestea sa adrenalina unui scenariu de acțiune cu modul de viață zen pe care încearcă să și-l mențină cea mai pașnică mașinărie umană de luptă construită vreodată.

Ultimul dintre ei este un roman de ficțiune speculativă original, încărcat deopotrivă de tensiunea unui thriller captivant și de melancolia lirică a introspecției contemplative.

Andreas Eschbach s-a născut în 1959, la Ulm, a studiat la Stuttgart tehnica aerospaţială şi a lucrat inițial ca inginer de software. Bursier al Fundaţiei Arno-Schmidt „pentru tineri deosebit de dotaţi în domeniul literaturii“, a fost premiat pentru romanul lui de debut cu Distincția Science Fiction Club Deutschland. A devenit cunoscut mai ales prin thrillerul Jesus Video/Filmul Isus (tradus de asemenea la editura RAO). Până în 1996 a fost asociat-manager al unei firme pentru consultanţă în domeniul prelucrării electronice a datelor. După succesul cărților sale, s-a dedicat în exclusivitate literaturii și acum trăieşte ca scriitor liber profesionist în Bretania (Franţa).

Marius Andrei, https://analogiiantologii.com

 

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

luni,
20 mai, 2024

Editie noua a cartii “1077 de trepte” – autor Dan Voiculescu

Editura RAO va pune pe piata o noua editie a cărţii “1077 de trepte” de Dan Voiculescu. Asta după ce, mare parte dintre volumele din prima ediţie s-au epuizat in majoritatea punctelor de vanzare de la nivel naţional. Cartea care oferă o perspectivă unică asupra provocărilor și reflecțiilor autorului în timpul detenției, va fi, in […]

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

Citește toate articolele