Evenimente / Știri

GAUDEAMUS 2019 – TOP 10 cele mai vândute cărți apărute la Editura RAO

S-a încheiat ultimul târg de carte al anului. Peste 4000 de oameni au venit la standul Editurii RAO – copii, tineri, adulți, autori, demnitari, colegi din presă, bloggeri, you-tuberi. În căutare de noutăți, reduceri, cărți de sărbătoare, pentru a fi alături de autorii care și-au lansat volumele, sau pur și simplu ca să stăm de vorbă – ne bucurăm că am petrecut un pic de timp împreună.

Pentru că la finalul unor zile atât de încărcate facem un mic bilanț, iată care sunt cele mai căutate cărți ale târgului. Cu o singură excepție, cărțile de istorie, în special cele semnate de autori români, au ocupat primele locuri ale clasamentului.

1.Ziua răzbunării, semnată de John Grisham s-a clasat pe primul loc în preferințele cititorilor noștri. Romanul spune povestea unui bărbat apreciat în comunitate care își ucide un prieten, și el o personalitate a locului, și care refuză, chiar în fața unei condamnări la moarte, să mărturisească motivul acestei crime.  

2. Sociologia proastei guvernări în România interbelică

Considerată de presă una dintre cele 10 cărți de neratat ale târgului și lansată în prezența a peste 120 de cititori, lucrarea lui Bogdan Bucur, Sociologia proastei guvernări în România interbelică se situează pe locul al doilea în vânzările editurii RAO. Aceasta avansează și probează ipoteza științifică a proastei guvernări în perioada dintre cele două războaie mondiale și reconstituie greșelile pe care le-a comis statul și greutățile cu care s-au confruntat cei care au creat România Mare. Subiectul abordat de Bogdan Bucur are la bază nenumărate documente studiate și consultate timp de zece ani.

3. Cea de-a treia poziție îi revine lucrării lui Alex Mihai Stoenescu, România în perioada Administrației Emil Constantinescu, „o carte despre România ultimilor 30 de ani, despre România post-totalitară, despre popor, despre statul român, despre organizarea lui, despre felul în care ţara noastră a aderat la Uniunea Europeană şi NATO şi abia apoi despre protagonistul acestei administraţii”, a afirmat autorul cărții.

4. Clasată pe locul al patrulea, Enciclopedia de diplomație face parte dintr-o serie de lucrări fundamentale, realizate de Institutul pentru Politici Publice și Relații Internaționale și coordonate de profesorul Dan Dungaciu. Cartea este „un răspuns la o stare de fapt, care nu a arătat de fiecare dată bine. Din păcate, ultimii ani au fost proba unei Românii care nu a reuşit să fie acolo unde mulţi dintre autorii sau diplomaţii români invocaţi aici au adus-o”, a declarat Dan Dungaciu, la evenimentul de lansare a cărții, în cadrul Târgului Gaudeamus.

5. Următoarea pe listă se află Viața după Auschwitz, Eva Schloss și Karen Bartlett. Cartea relatează povestea mai puțin știută a surorii vitrege a Annei Frank. Memorialista Eva Schloss relatează cu o forță uimitoare perioada de prietenie cu Anne Frank, cruzimea din lagărul de exterminare dar și ce au însemnat anii de după Auschwitz.

6. Cari Mora este un thriller „despre puterea răului, despre lăcomie și consecințele celor mai întunecate obsesii” și marchează mult așteptata reîntoarcere a unui maestru american, după o pauză de 13 ani.  Romanul lui Thomas Harris a păstrat un loc important în top, chiar dacă a fost lansat în urmă cu câteva luni.

7. Clasată pe locul 7, lucrarea Zvetlanei Lokhova, Spionul care a schimbat istoria dezvăluie una dintre cele mai ambițioase operațiuni de informații ale lui Stalin.  

8.Tura de noapte, Michael Connelly, una dintre noutățile acestei ediții a târgului, a atras numeroși cititori pasionați de thriller.  

9. 1989 – Principiul dominoului, semnat de Dumitru Preda și Mihai Retegan scoate la lumină documente care evidențiază cauzele profunde şi mecanismele producerii unor veritabile reacţii social-politice în lanţ care au dus la căderea regimurilor comuniste din Europa.

10 Liderul haitei, 7 strategii învățate din dresajul canin pentru dezvoltarea abilităților de lider, TUDOR-TIM IONESCU i-a atras mai ales pe cititorii tineri, preocupați de dezvoltarea personală. Cartea vorbește despre pasiune și atitudine, despre transformarea pasiunii în motivația care se cere unui lider.

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

luni,
20 mai, 2024

Editie noua a cartii “1077 de trepte” – autor Dan Voiculescu

Editura RAO va pune pe piata o noua editie a cărţii “1077 de trepte” de Dan Voiculescu. Asta după ce, mare parte dintre volumele din prima ediţie s-au epuizat in majoritatea punctelor de vanzare de la nivel naţional. Cartea care oferă o perspectivă unică asupra provocărilor și reflecțiilor autorului în timpul detenției, va fi, in […]

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

Citește toate articolele