Evenimente / Știri

Origini, de Dan Brown, cea mai vândută carte în lume în 2017

De la publicarea sa și până acum, Origini este cea mai vândută carte, potrivit topurilor realizate de The New York Times în Statele Unite, The Sunday Times în Marea Britanie, Der Spiegel în Germania, La Vanguardia în Spania, Corriere della Sera în Italia, și altele. În Olanda, ultima carte publicată de Dan Brown tocmai a urcat pe locul întâi în topul celor mai vândute cărți anul trecut. Și în România cartea ocupă un loc important, nu numai din punct de vedere al vânzării ci și al articolelor, emisiunilor, discuțiilor pe care le-a generat. Ca în toate cărţile lui Dan Brown, nici ultima nu se teme să pună punctul pe întrebările esenţiale ale omenirii. De unde venim ? Încotro ne îndreptăm? E posibil ca ştiinţa să transforme credinţa în ceva depăşit? Sunt întrebări pe care se bazează Origini. Cartea începe cu Edmond Kirsch, milionar, specialist în IT, futurolog, inventator şi antreprenor, care se pregăteşte să anunţe o descoperire care va modifica felul în care este văzută religia, arătând că viaţa poate fi creată cu ajutorul ştiinţei și eliminând, astfel, divinitatea din ecuaţia creaţiei.Dacă te numeri printre cei care nu au citit cartea încă, iată, mai jos, câteva motive care fac din Origini o apariție eveniment.

  • Acțiunea se petrece în patru orașe superbe din Spania: Bilbao, Sevilla, Barcelona, Madrid. Se vede că autorul și-a petrecut mult timp bătând cu piciorul aceste locuri, a căror esență este frumos surprinsă în paginile cărții.
  • Personajele sunt nou-venite în lumea lui Langdon. Origini îi face cititorului cunoștință cu personaje noi: prieteni sau dușmani. Edmond Kirsch, genialul specialist în IT a cărui invenție amenință să clatine credințe de milenii, apoi programul creat de acesta și frumoasa Ambra Vidal.
  • Autorul se concentrează asupra artei moderne. În timp ce în celelalte cărți ale seriei sunt dezvăluite secrete ale unor opere antice sau renascentiste, Origini vine cu o direcție nouă; tehnologia modernă, știința, arta și ideea potrivit căreia știința va face ca religia să devină depășită. Întrebat despre acest lucru, Brown spunea într-un interviu : „În Origini, specialistul în simbologie e nevoit să coboare din turnul lui de fildeș, să lase deoparte afinitățile lui clasice și să navigheze printr-un peisaj de opere de avangardă care îi vor schimba felul de a defini arta.“
  • E posibil ca Tom Hanks să revină în rolul profesorului Langdon, după Codul lui da Vinci, în 2006, Îngeri și demoni în 2009, Inferno în 2016.

 

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

luni,
20 mai, 2024

Editie noua a cartii “1077 de trepte” – autor Dan Voiculescu

Editura RAO va pune pe piata o noua editie a cărţii “1077 de trepte” de Dan Voiculescu. Asta după ce, mare parte dintre volumele din prima ediţie s-au epuizat in majoritatea punctelor de vanzare de la nivel naţional. Cartea care oferă o perspectivă unică asupra provocărilor și reflecțiilor autorului în timpul detenției, va fi, in […]

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

Citește toate articolele