1. Corpul uman: informaţii despre cum se naşte un copil, creşterea şi dezvoltarea corpului, cele cinci simţuri, rolul alimentaţiei şi micile probleme de sănătate. 2. Natura: Cum se succed anotimpurile? Ce forme de relief există în natură? Cum se derulează viaţa locuitorilor în funcţie de toate aceste aspecte? Iată doar o parte din întrebările la care copiii vor găsi răspuns. 3. Istoria: o incursiune în istorie pornind de la epoca dinozaurilor, trecând prin Preistorie, Antichitate şi Evul Mediu al cavalerilor, cu destinaţie finală lumea de astăzi. 4. Animalele: o călătorie fascinantă în lumea necuvântătoarelor fie că este vorba de animalele de companie, fie că sunt cele sălbatice, marine, din regiunile polare sau din pădurile tropicale. 5. Oraşele: descrierea unui oraş în cele mai mici amănunte, cu trimitere spre activităţile curente şi cele de petrecere a timpului liber. 6. Universul: copiii vor descoperi locul Pământului în Univers, importanţa planetelor, precum şi rolul Soarelui şi al Lunii. 7. Lumea: informaţii relevante despre cele şase continente, viaţa şi adaptarea locuitorilor la condiţiile de mediu, modalităţi de protejare a Planetei.
Enciclopedia răspunde întrebărilor celor mai mici cititori şi este însoţită de activităţi amuzante, legende pentru învăţarea unor cuvinte noi, pictograme tematice şi scurte introduceri.
Ereditatea joacă un rol major: ea explică anumite tipuri de patologie,bolile ereditare sau congenitale, care sunt legate de prezenţa uneia saumai multor gene defectuoase. Aceste perspective suscită o reflecţieetică: vor fi triaţi bebeluşii “buni” de cei “răi”? Poate fi modificatăfără efect negativ însăşi esenţa individualităţii?
Ştiinţa este un lucru pasionant!Prichindeii sunt oameni de ştiinţă înnăscuţi. Le place să punăîntrebări, să observe, să înţeleagă… şi din nou să se întrebe. Suntmulte lucruri de descoperit în lumea care îi înconjoară. Prima mea cartede ştiinţe îi atrage pe tărâmul fascinant al cunoaşterii şi le satisfacecuriozitatea în privinţa ştiinţelor vieţii: animalele, plantele, corpulomenesc şi […]
O enciclopedie ilustrată și bine documentată, incluzând răspunsurile lamai mult de 200 de curiozitățipe care le au copiii în legătură cu dinozaurii. Vedetele acestui volumsunt DINOZAURII: când auapărut, care dinozauri erau erbivori și care erau carnivori, cedinozauri trăiau în diferite perioadeale istoriei, cine era T. rex, regele dinozaurilor, și de ce au dispărutaceștia sunt doar […]
Marea carte a corpului omenesc este o enciclopedie ilustrată desprecorpul omenesc, structurată pe capitole care prezintă succintmecanismele corpului, ce funcţii au diverse organe, sfaturi referitoarela îngrijirea lui, o detaliere a etapelor vieţii şi progresele ce seîntrevăd în viitorul apropiat în domeniul roboticii şi al medicinei.
O cărticică adevărată, prin care vom descoperi Pământul, continentele,munţii şi oceanele, vom înţelege mai bine viaţa de pe planeta noastră şivom învăţa s-o ocrotim…
Propunem celor mai tineri intelectuali o serie care conţine enciclopediiîntr-o formulă originală: paginile cu informaţii propriu-zise suntcompletate de rubrici în care există răspunsuri la întrebările pe carecopiii le pun cel mai des, precum şi pagini ca de revistă. Desenele celemai amuzante se vor îmbina astfel cu poze color, susţinând textelesimple, clare şi precise.