Evenimente / Știri

#365decarti – Un optimist nerăbdător – Bill Gates despre Bill Gates

Bill Gates, pe numele lui din acte William Henry Gates III, a devenit în mentalitatea colectivă cel mai celebru exemplu de self-made man american.

Iubit sau detestat, admirat sau criticat pentru tacticile sale monopoliste, el a creat un imperiu economic practic din nimic, fondând împreună cu un amic Microsoft Corporation, furnizorul de software pentru computer ce a ajuns lider mondial în domeniu.

Născut în 1955, la Seattle, Bill Gates a avut de mic o pasiune imensă pentru tehnologie. Retras, solitar, și-a petrecut copilăria în fața unor computere rudimentare, reușind să dezvolte, la numai 13 ani, programe complet autonome. Tocmai datorită acestui gen de exerciții tehnice laborioase, adolescentul de atunci a intuit că reala popularizare a calculatoarelor necesită o simplificare a limbajelor de programare, a modului în care se transmit instrucțiunile mașinăriilor electronice.

Evidența de la care a pornit Gates a fost aceea că nu toți cei ce ar vrea să folosească un computer vor putea învăța să îl programeze, așa că era absolut necesar să se găsească o metodă alternativă de interacțiune om-mașină, înțeleasă de toți. Pentru asta a început să codifice în imagini secvențele de comandă, impunând pe piață faimoasele icons, simple simboluri pe care este suficient să dai click pentru a pune în funcțiune programul ce trebuie utilizat.

Principiul care ghida ascensiunea fulgerătoare a companiei Microsoft era previziunea că un computer personal va deveni în scurt timp un obiect indispensabil în societate, prezent pe orice birou și în orice locuință. Iar fără un sistem operativ, ar fi inutil, doar o mașină ce nu ar putea porni – compania fiind gata să furnizeze oricărui fabricant de hardware, software-ul necesar funcționării.

Astfel a condus Bill Gates una dintre cele mai mari revoluții din istoria modernă, transformând tehnologia inaccesibilă din anii 1970 într-un instrument neprețuit, utilizabil în masă, aducând omenirii noi servicii și prosperitate.

La apogeul carierei sale, Gates s-a clasat constant printre cei mai bogați cetățeni ai planetei, fiind considerat, până a renunțat la conducere și s-a dedicat filantropiei, drept unul dintre cei mai controversați CEO fondatori din istorie. Mulți oameni de afaceri – de toate soiurile – s-au inspirat din modelul oferit de el, folosindu-i cuvintele și strategiile pentru a-și dezvolta propriile firme.

Volumul „Un optimist nerăbdător – Bill Gates despre Bill Gates” este o colecţie de citate din opiniile lui Bill Gates despre diverse subiecte de actualitate, putând constitui un veritabil manual de bune practici pentru reușita în viață sau doar oglindirea interesantă a gândirii unui personaj fascinant al istoriei moderne, în funcție de cheia în care cititorul alege să îl parcurgă.

Autor: Marius Andrei, https://analogiiantologii.com/

Imprimă acest articol   Imprimă acest articol

Alte Evenimente / Știri de la RAO

luni,
20 mai, 2024

Editie noua a cartii “1077 de trepte” – autor Dan Voiculescu

Editura RAO va pune pe piata o noua editie a cărţii “1077 de trepte” de Dan Voiculescu. Asta după ce, mare parte dintre volumele din prima ediţie s-au epuizat in majoritatea punctelor de vanzare de la nivel naţional. Cartea care oferă o perspectivă unică asupra provocărilor și reflecțiilor autorului în timpul detenției, va fi, in […]

miercuri,
26 octombrie, 2022

JOHN BOYNE lanseaza Ruinele timpului (continuare a bestsellerului Baiatul cu pijamale in dungi).Festivalul FILIT 2022 de la Iasi

Vineri, 21.10.2022, apreciatul autor JOHN BOYNE a participat la festivalul FILIT de la Iasi. Numerosi cititori au fost prezenti in sala Teatrului National pentru a-l asculta pe autorul cartii Baiatul cu pijamale in dungi si pentru a lua autografe. Cu aceasta ocazie, a fost lansata si continuarea romanului vandut in peste 11 milioane de exemplare. […]

vineri,
29 mai, 2020

#365decarti – Cântecul lebedei mecanice

Una dintre cele mai recente apariții ale Editurii RAO, romanul Cântecul lebedei mecanice, al reputatului regizor Petrika Ionesco, a fost ales să reprezinte România la prestigiosul eveniment literar european anual Noaptea literaturii, care are loc pe data de 30 mai, la Paris.  

Citește toate articolele